2011

Prijavljeni

Znanost, obrazovanje, kultura / 152
Promijenite kategoriju:

Svijetokonas.net

Vlasnik: oletije   /   Autor: oletije

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.svijetokonas.net

Otkrijte čudesan i fascinatan svijet koji nas okružuje.

Natura dom EEC

Vlasnik: M.E.D. Marketing doo, Rijeka   /   Autor: MED Marketing

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.naturadom-eec.com

Web služi promociji promociji sajma energetske učinkovitosti u okviru kojeg održavamo seminar za više od 400 arhitekata i građevinara te približavamo nove tehnologije zainteresiranim investitorima i posjetiteljima. Kroz edukaciju i zabavu nudimo direktan kontakt proizvođača i investitora što treba dovesti do podizanja svijesti kod cjelokupne javnosti o potrebi očuvanja okoliša.

Narodni.net - Narodni Običaji

Vlasnik: Ante Popić   /   Autor: Popic

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:narodni.net

Internet stranica koja pokušava sačuvati narodne običaje od zaborava.

Udruga Naša dica

Vlasnik: Udruga Naša dica   /   Autor: Gordana Burić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.nasadica.hr

Službene stranice udruge roditelja djece s posebnim potrebama na kojoj se mogu pronaći sve informacije o aktivnostima udruge, financijska izvješća-sve transparentno. Na stranici se nalazi i Info centar koji se popunjava informacijama: dijagnoze djece s posebnim potrebama, metode rada i liječenja djece, adrese svih ustanova, poliklinika, centara za djecu s posebnim potrebama u Hrvatskoj. Pravo mjesto za pravu informaciju.

Habitus-ects.eu

Vlasnik:    /   Autor:

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.habitus-ects.eu

Riječ je službenoj web stranici internetskog studentskog časopisa Habitus, koja ujedno služi za korespondenciju članaka između hrvatskih studenata i uredništva. Naime, časopis Habitus prvi je hrvatski općestudentski časopis te prvi časopis u Europi koji studentima omogućava da za svoj autorski angažman zarade ECTS bodove, koji im se potom upisuju u indeks kao izborni kolegij "Habitus - članci objavljeni u časopisu". Što pak označava oznaka "Hrvatska" pri dnu portala? Riječ je naime o međunarodnome projektu "Habitus international", pa će tako Habitus krajem aktualne godine zaživjeti i u Italiji a s početkom sljedeće godine i u drugim europskim zemljama.

Dani Julesa Vernea

Vlasnik: Turistička zajednica središnje Istre   /   Autor: Virtus dizajn i naručitelj

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.julesvernedays.com/

Web stranicom Dani Julesa Vernea ideja je bila pronijeti glas o zanimljivoj i jedinstvenoj manifestaciji u Hrvatskoj, točnije Pazinu. U spomen literarnom događaju iz romana Mathias Sandorf Julesa Vernea koji se zbio poznatog datuma: 26. lipnja 1867. godine, u Pazinu je 26. lipnja 1998. godine priređen prvi Dan Julesa Vernea, niz događaja kojima se među nas same, ali i u svijet, htjelo pronijeti i zanimanje za Julesa Vernea i njegova djela, i za vezu Julesa Vernea i grada Pazina, vezu iz koje je i nastala pazinsko-rovinjska epizoda u Mathiasu Sandorfu. Od tada, svake godine krajem lipnja u Pazinu obilježavaju se DANE JULESA VERNEA.

DAZ - Društvo arhitekata Zagreba

Vlasnik: Društvo arhitekata Zagreba   /   Autor: DAZ (koncept), Damir Gamulin (dizajn), Novena (programiranje),

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.d-a-z.hr

Web Društva arhitekata Zagreba pokrenut je sa ciljem dobivanja referentnog izvora informacija koji će na sveobuhvatan i cjeloviti način generirati prostor za uspješnu promociju rada Društva, rada naših članova, otvorenu raspravu o strukovnoj i prostornoj problematici u cjelini, objediniti što više sudionika u procesu građenja te na kraju, kao ključni element, otvoriti se što više prema javnosti. Novi stranica predstavlja ujedno i novi moment u poslovanju DAZ-a i omogućuje daleko veću integraciju novih tehnologija u procese koje DAZ uobičajeno provodi. Na webu-u se svakodnevno objavljuju vijesti vezane uz kulturu, arhitekturu i rad Društva.

EniG. Periodni sustav elemenata

Vlasnik: Eni Generalić   /   Autor: Eni Generalić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.periodni.com/hr/

Sve za kemičare: od periodnog sustava, u online i PDF verziji, preko najljepšeg JavaScript kalkulatora na Webu do besplatnih programa. Dok čitate zanimljive članke iz kemije i ekologije, hrvatsko-engleski kemijski rječnik i glosar uvijek vam je pri ruci.

web stranice Knjižnica grada Zagreba

Vlasnik: Knjižnice grada Zagreba   /   Autor: uredništvo

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.kgz.hr

Web stranice Knjižnica grada Zagreba predstavljaju na sveobuhvatan način ustanovu u cjelini kao i pojedine jedinice-knjižnice mreže. Sadrže informacije o događanjima, o posebnim programima za posebne kategorije korisnika, preporuke za čitanje, linkove na posebne programe kao što su: online servis Pitajte knjižničare, Digitalizirana zagrebačka baština, Virtualne izložbe, nova verzija kataloga i dr.

Organvida.com

Vlasnik: Fotografska udruga Organ Vida   /   Autor: Marko Stupić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:organvida.com

Portal fotografske uduge Organ Vida koja organizira istoimeni međunarodni festival fotografije, prezentira fotografske projekte i portfolia domaćih i stranih autora, objavljuje lomografske natječaje i održava radionice istih.

Traži.hr

Vlasnik: Domagoj Mađura   /   Autor: Domagoj Mađura

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.trazi.hr

Traži.hr specijalizirani je pretraživač informativnih Internet portala za Republiku Hrvatsku. Pored toga što omogućava pretraživanje svih vijesti objavljenih na portalima koji su uključeni u bazu, Traži.hr također sortira vijesti po kategorijama i kreira indeks najvažnijih dnevnih vijesti. Traži.hr prikuplja sve dostupne informacije o gospodarskim, kulturnim, zabavnim, sportskim i ostalim vijestima objavljenih na portalima uključenih u bazu koja se redovito nadopunjuje s novim izvorima. Traži.hr ažurira „stari sadržaj u obliku arhivske građe na točno traženi datum s mogućnošću pregledavanja i pretraživanja traženog sadržaja.Svojom jednostavnošću servis je namijenjen svim dobnim skupinama uz osnovno znanje korištenja računala i Interneta.

Davor-mihelcic.com

Vlasnik: Davor Mihelčić   /   Autor: Davor Mihelčić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.davor-mihelcic.com

Davor Mihelčić, rođen u Rijeci 1956. godine. Školovao se u Rijeci (Osnovna škola „Nikola Tesla“; Sušačka gimnazija, Pravni fakultet). Zaposlen u stručnim službama Primorsko-goranske županije, a nekoliko zadnjih godina radi na poslovima tajnika Županije. Slikanjem se bavi posljednjih desetak godina, a tematski je vezan uz primorske motive (morske i gradske vedute, masline i barke). Posebice rado slika krčke pejzaže – gromače i masline, ali i lavande. Slika isključivo na staklu, tehnikom vitraja.

CMJ

Vlasnik: Medicinski fakultet Split   /   Autor: Globaldizajn d.o.o.

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.cmj.hr

Hrvatski medicinski časopis (CMJCroatian Medical Journal) je internacionalni on-line časopis u kojem prije objave, članke pregledavaju kolege stručnjaci iz susjednih zemalja. Časopis izlazi 6 puta godišnje i sadrži zanimljive članke iz raznih područja medicinske znanosti.

ITdesk.info

Vlasnik: Otvoreno društvo za razmjenu ideja (ODRAZI)   /   Autor: Dario Ilija Rendulić, Sanja Kolarić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.ITdesk.info

Svrha projekta ITdesk.info je, prije svega, omogućiti svim pojedincima  besplatnu računalnu edukaciju, budući da se upravo ona nametnula kao temeljna potreba današnjeg poslovanja, pri tom koristeći moderne načine prenošenja znanja. Želimo omogućiti praktično savladavanje znanja i vještina korištenja računala, kao i iskoristiti prednosti e-učenja (učenje u vrijeme i tempom koji odgovara korisnicima/cama, ponavljanje gradiva koje je potrebno, provjera znanja putem kvizova). Također, cilj nam je putem projekta ITdesk.info aktivno promovirati ljudsko prava na edukaciju i slobodan pristup informacijama, osvještavati javnost o proširenju pojma pismenosti koji danas uključuje i pojam digitalna pismenost te promovirati digitalnu pismenost.

laudato.hr

Vlasnik: Laudato d.o.o.   /   Autor: Endora d.o.o.

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.laudato.hr

Projekt laudato.hr zamišljen je kaoi interaktivni multimedijski portal za sve ljude dobre volje koji povezuje i informira te donosi doživljaj lijepoga. Laudato.hr ne bježi da se svojim sadržajem definira kao portal namijenjen suvremenoj likovnoj sakralnoj sceni kao i suvremenoj katoličkoj sakralnoj glazbenoj sceni. Zbog karaktera svog poslovanja Laudato je otvoren kršćanskim i civilizacijskim vrijednostima koja uključuju dijalog, nadarenost i opće ljudske vrijednosti. Kako umjetnost ima univerzalan jezik, Laudato pronalazi puteve do svih koji drže do promišljanja ljudske duše i ljepote.

Web.mef

Vlasnik: Prof. dr. Milan Taradi   /   Autor: Prof. dr. Milan Taradi

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:web.mef.hr/web

Poslužitelj je utemeljen na moju inicijativu kao dodatak glavnom poslužitelju Medicinskog fakulteta Zagreb. Dok je glavni poslužitelj jednosmjerni rasadnik informacija, Web.mef je interaktivni poslužitelj. Nakon 10 godina na Web.mef-u je aktivno preko 140 interaktivnih servisa koje sam entuzijastički podigao sam i besplatno održavam sam kao autor, administrator i sistemac. Na poslužitelju se “vrti” velik broj obrazovnih materijala i alata, trajna edukacija liječnika, spremište digitalnih obrazovnih jedinica, LMS, web sjedišta nekih povjerenstva, projekata, stručnih društava, časopis ADC, galerija slika, web-temeljen „office, kalendari, forumi, wiki, chat, podcast, e-ploča, telemedicina, ankete, formulari, računala itd.

Babilon-strip.com

Vlasnik: Zlatko Platužić   /   Autor: Fabijan Černeka

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.babilon-strip.com

Online trgovina za ljubitelje i kolekcionare stripova. Stripovi su kategorizirani, s detaljnim informacijama i slikama naslovnica. Babilon, videoteka and stripoteka nalazi se u srcu Slavonije, gradu Đakovu.

TEMPUS FoSentHE

Vlasnik: Prof. dr. sc. Marina Dabić   /   Autor: Jura Zebec, Domagoj Žužić, Mile Vičić, Ivan Tušek, Nenad Malić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:fosentheecenter.efzg.hr

TEMPUS Fostering Entrepreneurship in Higher Education, ima zadatak poticati poduzetništvo na sveučilišnoj razini. Ukoliko ste student, imate odličnu ideju za pokretanje vlastitog poslovanja i tražite sve potrebne informacije kako biste u tome uspjeli – na pravom ste mjestu!

Fotografija.hr

Vlasnik: Udruga Fotografija   /   Autor: Tomislav Buza

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:fotografija.hr

Portal za fotografsku i vizualnu kulturu

Znanost.com

Vlasnik: Filip Media d.o.o.   /   Autor: Filip Media d.o.o.

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.znanost.com

Više niste prisiljeni obilaziti strane web-stranice u potrazi za novostima iz svijeta znanosti! Od sada su vam takvi sadržaji dostupni i na hrvatskom jeziku, pisani razumljivo, pristupačno i neopterećeni brojnim znanstvenim izrazima, no ipak dovoljno stručno da u vama probude želju za daljnjim širenjem znanja. Bez obzira jeste li ekspert za neku temu ili pak početnik u svijetu znanosti, vjerujemo da ćete na ovom siteu pronaći nešto za vas.

Školska stranica Frana Krste Frankopana

Vlasnik: Tomica Gužvinec   /   Autor: Tomica Gužvinec Jadranka Bjelica

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.osfkf.hr/

Stranica osnovne škole Frana Krste Frankopana

Web stranice vrtića Radost Split

Vlasnik: DV Radost Split   /   Autor: DV Radost Split

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.vrtic-radost.hr

Web stranice vrtića Radost Split

24satnocrtanjestripa.com

Vlasnik: Fabijan Černeka   /   Autor: Fabijan Černeka

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.24satnocrtanjestripa.com

U Zagrebu i Splitu će se 22.-23. listopada 2011. po drugi put u Hrvatskoj održati 24-satno crtanje stripova. Riječ je o disciplini u kojoj svaki sudionik u 24 sata ima cilj nacrtati 24 stranice stripa, a održat će se u dva grada, s početkom u 12h!

Perzijski.net

Vlasnik: Davor Pihač   /   Autor: Davor Pihač

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.perzijski.com.hr

Hrvatsko - perzijski internetski rječnik koji omogućava dvojezično pretraživanje i prevođenje s hrvatskog jezika na perzijski i obratno. Svrha ovog projekta je stvaranje kvalitetnog, bogatog i pouzdanog rječnika koji će početnicima omogućiti lakše učenje jezika, a onima koji već vladaju jezikom, omogućiti lakše i brže pretraživanje u odnosu na klasičan tiskani rječnik.

Kunalipa - Hrvatski numizmatički portal

Vlasnik: Elvis Gambiraža   /   Autor: Elvis Gambiraža

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.kunalipa.com

Hrvatski numizmatički portal posvećen prikazu hrvatskog papirnatog i kovanog novca, s numizmatičkim blogom.

Knjige koje vole djecu

Vlasnik: Ivan Orlović   /   Autor: Irena Orlović

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:harfa.hr/

Tvrtka Harfa koncipirana je prvenstveno kao nakladnička kuća koja objavljuje literaturu namijenjenu roditeljima kao pomoć u pronalasku korisnih informacije za razvoj djeteta u svim njegovim fazama.

Okosnica našeg djelovanja briga je za djetetov razvoj i odgoj te putokaz roditeljima i odgojiteljima kako da zavire u djetetov magični svijet i upoznaju njegovu osobnost, a sve to kako bi ga bezuvjetno voljeli kao takvog te zadovoljili sve njegove potrebe.

Izviđački odred Tur

Vlasnik:    /   Autor: Mario Dilberović

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:io-tur.hr

Portal izviđačkog odreda Tur iz Velike Gorice. Portal je namijenjen članovima (budućim, sadašnjim i bivšim), njihovim roditeljima i cjelokupnoj zajednici

PEEKandPOKE virtualni muzej informatike

Vlasnik: Udruga Calculus   /   Autor: Kreativni odjel d.o.o.

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.peekpoke.hr

Virtualno izdanje hrvatskog muzeja informatike.

Svetište Majke Božje Trsatske

Vlasnik: Franjevački samostan Trsat Rijeka   /   Autor: AD Studio

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.trsat-svetiste.com/

Web stranice svetišta, i sedam stoljetne povijesti i kulture.

Os-inovaka-macinec.skole.hr

Vlasnik: OŠ dr.Ivana Novaka Macinec   /   Autor: CarNet Alan Belak i Lidija Branilović

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.os-inovaka-macinec.skole.hr

Ovo su školske web stranice u čijem kreiranju aktivno sudjeluju učenici naše škole pod budnim okom školskih webmastera učiteljice Lidije Branilović i učitelja Alana Belaka.

Split Culture

Vlasnik: Cvit mediterana   /   Autor: Ivan Aras i Rino Barbir

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:splitculture.hr

Za ovaj projekt kreirali smo vizualni identitet, web stranicu i costum cms sustav za održavanje stranice. Split Culture je portal o kuluri u Splitu i okolici. Cilj je prezentacija i promocija kulture, kao i servis koji pruža releventne informacije turistima.

CIB-ART FESTIVAL

Vlasnik:    /   Autor: Marko Šošić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.cib-art.hr

Službene stranice Cib-art Festivala, kojemu je cilj afirmirati mlade umjetnike na području Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije i šire, putem radionica i izložaba.

Nova.verte.hr

Vlasnik: Verte Nova   /   Autor: Goran Grudić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:nova.verte.hr

Verte Nova je privatna srednja ekonomska škola iz Rijeke. Sa zadovoljstvom očekujemo one koji se žele kvalitetno obrazovati za zvanje ekonomist po nastavnom planu i programu Ministarstva prosvjete i športa Republike Hrvatske, uz posebne programe i pogodnosti.

Osnovna škola Slavka Kolara

Vlasnik: Osnovna škola Slavka Kolara   /   Autor: Učiteljica informatike Blaženka Šantalab i učenički Web tim

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.os-skolara-hercegovac.skole.hr

Web stranica osnovne škole koja prvenstveno predstavlja djelovanje i organizaciju škole, rad naših učenika, učitelja te suradnja s ostalima. Stranica se svakodnevno ažurira novim vijestima te je zbog toga neprestalan izvor informacija lokalnoj zajednici, a i svima ostalima zainteresiranima za rad škole.

Udruga Sudačka mreža

Vlasnik: Udruga Sudačka mreža   /   Autor: WEB Marketing d.o.o.

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.sudacka-mreza.hr/

Sudačka mreža je nevladina i neprofitna udruga. Na svojim web stranicama Sudačka mreža predstavlja svoje glavne ciljeve: reforma pravosuđa, transparentnost podataka, borba protiv korupcije i podizanje stupnja povjerenja prema radu pravosudnih tijela. Stranice su jednostavne i pregledne.

Anasail

Vlasnik: Wuestenrot štedionica   /   Autor: Globaldizajn d.o.o.

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.anasail.com

Academia Navalis Adriatica je međunarodna škola jedrenja i pomorskih vještina. Saznajte sve korisne informacije o raznoraznim tečajevima kao npr. tečaj za napredne jedriličarske vještine, tečaj za skiper, RYA tečaj i više.

Studio Juretić

Vlasnik: Studio Juretić   /   Autor: Kreativni odjel d.o.o.

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.juretic.hr

Netipičan arhitektonski studio - Juretić je dizajner, projektant, znanstvenik, izumitelj, umjetnik i veliki ljubitelj prirode. Web je vanserijski, intrigantan, traži istraživanje i otkrivanje skrivenih mogućnosti. Tehnološki je koncipiran ispred vremena - traži brzu vezu, veliki monitor i snažno računalo.

Biologija.com.hr - online strana prirode

Vlasnik: Udruga Bioteka   /   Autor: Udruga Bioteka

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:biologija.com.hr/

Biologija.com.hr je znanstveni portal specijaliziran za novosti iz područja biologije i sr. znanosti: medicine, psihologije, prehrane, klimatologije i dr. znanosti. Pokrenut s ciljem približavanja znanosti široj javnosti, portal uređuju obrazovani stručnjaci, članovi udruge Bioteka-udruga za promicanje biologije i sr. znanosti, koji žele potaknuti svijest javnosti o zaštiti prirode, bioraznolikosti, globalnom zatopljenju, genomu čovjeka, bolestima, hrani i dr. temama. Na portalu se nalaze članci raspoređeni po kategorijama: Biologija, Antropologija, Okoliš, Prehrana te Zdravlje i Medicina. U Kalendaru događanja donosimo raspored predavanja, kongresa i radionica, a objavljujemo i intervjue sa znanstvenicima. Za portal piše 17 suradnika.

Moj Film - hrvatski filmski portal

Vlasnik: Elatus d.o.o.   /   Autor: Dejan Buković, Mario Pleše

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.moj-film.hr/

Hrvatski internetski portal namijenjen praćenju rada i razvoja hrvatske i svjetske filmske industrije i umjetnosti.

VeseliHackeri.com

Vlasnik: Tihomil LEDINŠČAK   /   Autor: Tihomil LEDINŠČAK

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.veselihackeri.com

Portal je namijenjen praćenju novosti u IT i mobilnim tehnologijama. Video prilozi s raznim sugovornicima te tekstovi testiranih uređaja.

tjedan cjeloživotnog učenja

Vlasnik: Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih   /   Autor: IDE3 d.o.o.

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.cjelozivotno-ucenje.hr/

Web stranica pruža informacije o događanjima u tjednu cjeloživotnog učenja te informira širu javnost o dostupnim edukacijama i mogućnostima naobrazbe.

Razredne web stranice 2.b

Vlasnik: Stranica je napravljena na predlošku google.sites, autor je Sandra Vuk, učiteljica 2.b   /   Autor: Sandra Vuk

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:/sites.google.com/site/drugasici/

Razredne web stranice su novi način vođenja razreda i suradnja roditelja i učiteljica. Na razrednim stranicama se nalaze: obavijesti, dječji uradci, fotogalerija, materijal za vježbu, domaće zadaće, vremenik provjera, kalendar obaveza, kutak za igru, kutak za dopisivanje... Stranica je svakodnevno ažurirana i prijavljena na ovogodišnji CUC (carnet user conference).

Janko Polić Kamov

Vlasnik: Grad Rijeka   /   Autor: Manufaktura

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.kamov.hr

Službena stranica Janka Polić Kamova, sadrži gotovo sva njegova djela, radove o Kamovu, biografiju, fotogalerije... Zalijepi se na Kamova!

Davorvrankic.net

Vlasnik: Davor Vrankić   /   Autor: Studio Revolucija

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.davorvrankic.net

Službena stranica hrvatskog umjetnika Davora Vrankića. Stranica svojim nenametljivim minimalizmom i tipografskom jednostavnošću predstavlja izbor radova iz autorova velikog opusa. Umjetnikovu izjavu nadopunjuje kratki film predstavljajuci tako autora pri radu. Pojedini radovi su prikazani kroz interaktivnu slagalicu u kojoj posjetitelji mogu mijenjati pozicije pojedinih kadrova.

Klub mladih tehničara Trešnjevka-sjever

Vlasnik: Bruno Orešković   /   Autor: Krešimir Višnar

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.kmt-ts.com

Web stranica civilne udruge za promicanje znanosti i tehnike među djecom i mladima.

PoezijaOnline.net

Vlasnik: Vjekoslav Pavlović   /   Autor: Skupina Autora

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.poezijaonline.net/

Projekt Poezija Online nastao je u kolovozu 2009. s ciljem da okupi ljubitelje poezije i pruži im mogućnost objave iste kako bi ista bila dostupna široj masi.

U nepunih godinu dana postojanja Poezija Online okupila je više od 500 registriranih članova i ljubiteja poezije, štoviše i autora koji svoje radove javno prezentiraju. Nakon godinu dana postojanja broji preko 1.000 registriranih članova.

Danas, sa više od 1.300 registriranih članova te više od 11.000 objavljnih radova, portal čini najveću i najkvalitetniju zbirku poezije  na našim web prostorima.

Moje mjesto - nezavisni info portal

Vlasnik: Slavko Štrekelj   /   Autor: Slavko Štrekelj

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.mojemjesto.info

Moje mjesto - nezavisni info portal ima za cilj iformirati Vas o trgovinama, zdravstvenim, financijskim i obrazovnim institucijama, ugostiteljskim objektima i uslužnim djelatnostima na području Republike Hrvatske.

Galerija Kortil

Vlasnik: Grad Rijeka   /   Autor: Kreativni odjel d.o.o.

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.hyperviz.com/vasarely/

Virtualno izdanje galerije Kortil.

Portal za škole

Vlasnik: CARNet   /   Autor: CARNet

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.skole.hr

internetski portal za učenike, nastavnike, škole i roditelje s korisnim informacijama za obrazovnu zajednicu te digitalnim nastavnim materijalima.

IPARD

Vlasnik: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja   /   Autor: Globaldizajn d.o.o.

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.mps.hr/ipard/

Sve o IPARD pretpristupnom programu Europske unije za razdoblje 2007. – 2013. godine pronađite na novim web stranicama Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

CroPC

Vlasnik: Informatička udruga CroPC   /   Autor: Marin Režić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.cropc.net/

Portal CroPC osnovan je 2006. godine, i od tada svakodnevno se ažurira novim i provjerenim informacijama iz svijeta IT-a. Od samoga osnutka portal se konstantno razvija svojom ponudom i sadržajem, te tako danas slovi kao jedan relevantan izvor vijesti i novosti iz IT sektora kojeg su prepoznali mnogi posjetitelji, ali i tvrtke s kojima portal surađuje.

Martina Zelenika

Vlasnik: Martina Zelenika   /   Autor: Martina Zelenika

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.martinazelenika.com

Mr. Art Martina Zelenika, samostalna multimedijalna umjetnica, modna dizajnerica i Freelance grafička dizajnerica

Leksikografski zavod Miroslav Krleža

Vlasnik: Leksikografski zavod Miroslav Krleža   /   Autor: Leksikografski zavod Miroslav Krleža

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.lzmk.hr

Leksikografski zavod Miroslav Krleža javna je ustanova od osobitog interesa za Republiku Hrvatsku. Nositelj poslova u djelatnosti leksikografije i enciklopedike od interesa za Republiku Hrvatsku, Zavod je izdao više od 250 različitih enciklopedija, rječnika, leksikona i drugih izdanja koja su važan prinos održavanju i podizanju hrvatskoga intelektualnoga standarda.

Think Space

Vlasnik: Društvo arhitekata Zagreba   /   Autor: DAZ (koncept), Rafaela Dražić (dizajn), Novena (programiranje)

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.think-space.org

Program Think Space služi kao platforma za prostorno eksperimentiranje i razmjenu konceptualnih ideja. Traje kalendarsku godinu, a sastavljen je od četiri natječaja pod zajedničkom godišnjom temom (Borders). Svaki pojedini natječaj ima svoj zasebni programski zadatak (Urban, Geopolitical, Ecological, Moral Borders). Think Space nastoji potaknuti dijalog svjetski poznatih i priznatih autora s velikim brojem arhitekata, studenata arhitekture, stručnjaka i studenata dizajna, krajobrazne arhitekture, humanističkih znanosti i umjetnosti iz cijeloga svijeta kroz formu natječaja i oko zadane godišnje teme. Cijeli program realizira se putem interneta, odnosno Think Space weba.

Zvrkov portal

Vlasnik: Sretna knjiga - Medioteka   /   Autor: Kalelarga.net

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.medioteka.hr/portal

Zvrkov portal je web izdanje školskog časopisa za djecu Zvrk.

Odrazi-se - matematika za osnovnu školu

Vlasnik: Otvoreno društvo za razmjenu ideja (ODRAZI)   /   Autor: Dario Ilija Rendulić, Sanja Kolarić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.odrazi-se.org

U sklopu projekta “Odrazi se” cilj nam je osigurati besplatnu i inkluzivnu edukaciju matematike za osnovne škole. Do sada su objavljeni nastavni materijali od 5-og do 7-og razreda te dio 8. razreda na web-stranici www.odrazi-se.org. Ciljevi projekta: - Promocija upotrebe infomacijske i komunikacijske tehnologije u svrhu izvaninstitucionalnog obrazovanja te kao sastavnog dijela formalnog obrazovanja - Promocija ljudskog prava na slobodan pristup edukaciji i informacijama

Portal VoxFeminae.net

Vlasnik: Prostor rodne i medijske kulture ''K-zona''   /   Autor: Gabrijela Ivanov

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.voxfeminae.net

Dvije krilatice su u ponudi: a) portal za žene koje rade nešto suvislo i b) portal za kreativne rodne prakse. Pa koja vam se više sviđa. Cilj portala je povećati vidljivosti i utjecaja žena koje svojim radom doprinose stvaranju društva rodne ravnopravnosti i svojim primjerom potiču društveno odgovorno funkcioniranje. Portal za sve vještice, trebe, umjetnice i strašne žene, kao i za one koje ih žele bolje upoznati.

SVK MAGAZIN

Vlasnik: Filip Filipović   /   Autor: Filip Filipović

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:magazin.svijetkulture.com

SVK magazin je besplatni PDF mjesečnik koji sadržajno prati kulturu, umjetnost, putovanja i prirodu, znanost i tehnologiju a primarni zadatak mu je podržavanje i promoviranje neafirmiranih umjetnika. Posebna pažnja u magazinu se poklanja vrhunskoj fotografiji i grafičkom oblikovanju a čitateljima predstavljamo putopise iz čitavoga svijeta. U 14 brojeva magazina javnosti je predstavljeno više od 50 umjetnika svih profila a naklada od gotovo milijun pročitanih primjeraka nas svrstava među desetak najtiražnijih, neprofitnih, PDF publikacija na svijetu.

Lob.hr

Vlasnik: Udruga Online grupa   /   Autor: Boris Predmerski

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.lob.hr

LOB. hr je neovisna webica koja se bavi svim temama zanimljivim prije svega mladima. Na jedan živopisan i zanimlljiv način LOB .hr informira, prati i komentira sva događanja u gradu izbjegavajući u širokom luku politiku i crnu kroniku. Informirati, ali ujedno i zabaviti čitatelja moto je ove web postaje koju uređuju i pišu srednjoškolci, studenti i Brođani u svojim 20 -ima pronalazeći tako ispušni ventil i poligon za brušenje svojih novinarskih umijeća. List mladih Broda na webu jedina je web stranica ove vrste jer nijedan drugi grad nema web portal koji pišu mladi za mlade u svom gradu.

AgroKlub.com

Vlasnik: SLink   /   Autor: SLink

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.agroklub.com

Poljoprivredni portal informativno-edukativnog karaktera o događanjima u poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambenoj industriji u regiji. Stručni članci, komentari, foto i video prilozi, oglasnik, pregled zaštitnih sredstava, kategorizirane sortne liste i baza mehanizacije.

uaos.hr - Umjetnička akademija u Osijeku

Vlasnik: Umjetnička akademija u Osijeku   /   Autor: Tomislav Marijanović

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.uaos.hr

Internet portal i multimedijalni centar Umjetničke akademije u Osijeku. Osnovna svrha portala je olakšavanje studiranja, promoviranje kulture i obrazovanja i informiranje javnosti o događanjima na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Hrvatska na dlanu

Vlasnik: One Croatia Hrvatska na dlanu   /   Autor: Poslovna Vizija

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.onecroatia.info/

„Hrvatska na dlanu“ – čiji su autori Simona Horvat i Saša Vugrinec, jest projekt razvitka prosperiteta hrvatskog turizma, s tendencijom uspješne implementacije suvremenih trendova promocije, koji su imperativ na svjetskom turističkom tržištu. Znajući da je Hrvatska, kao turistička destinacija, vrlo važan čimbenik na turbulentnom europskom turističkom tržištu, ovim je projektom strateški razrađena ideja kojom Hrvatska u velikoj mjeri iskače u odnosu na druge, u pogledu promoviranja hrvatskih turističkih destinacija i atrakcija.

Pisac Tamara Lovey

Vlasnik: Tamara Lovey   /   Autor: Tamara Lovey

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:tamaralovey.com

Prezentacija spisateljskog opusa: romani za mlade i odrasle, kratke priče, uz prikaz grafičkog oblikovanja koji su kao i web autorski rad spisateljice

Portal Moja matura

Vlasnik: Udruga Samo jedan klik   /   Autor: Sonja Lušić Radošević

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.mojamatura.net

Portal na kojem je svim učenicima s područja Republike Hrvatske dostupna besplatna stručna i kvalitetna priprema za državnu maturu. Na portalu se nalazi ogroman repozitorij materijala iz različitih predmeta primjeren kako za udaljeni tako i za tradicionalni oblik učenja. Portal Moja matura pokrenut je iz razloga da se učenike uputi u korištenje besplatnih resursa za stjecanje znanja kako bi učenici, svjesni mogućnosti koje pružaju današnje web 2.0 tehnologije, samostalno i redovito posezali za resursima kao pomoć u učenju.

Trema.hr

Vlasnik: III. gimnazija, Split   /   Autor: Školska web grupa

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.trema.hr

Web stranica III. gimnazije u Splitu

Portal SoS - Studenti osječkog Sveučilišta

Vlasnik:    /   Autor: Ivan Rukavina

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:studos.net

Portal informativno - zabavnog karaktera koji se bavi studentima i studiranjem na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Cilj portala je pratiti sve događaje i projekte na Sveučilištu, informirati o raznim aktivnostima i uspjesima studenata osječkog Sveučilišta. Također, portal studentima nudi prostor za stjecanje iskustva i kreativno izražavanje u obliku pisanja kolumni, vijesti, reportaža ili nekih drugih oblika kreativnosti.

ZelenaEnergija.org mreža

Vlasnik: Vigoran   /   Autor: Silvia Pavić Jović

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.zelenaenergija.org

ZelenaEnergija.org je specijalizirana mreža za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije. Prati novosti i događanja iz navedenog segmenta, objavljuje listu tvrtki i katalog proizvoda te okuplja značajnu zajednicu privatnih i poslovnih korisnika koju sudjeluju u razmjeni informacija.

Pearls - Touch of Croatia

Vlasnik: M.E.D. Marketing doo, Rijeka   /   Autor: MED Marketing

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.pearlsofcroatia.com

Web portal „BISERI HRVATSKE“„PEARLS OF CROATIA“ želi svim zainteresiranim potencijalnim gostima i posjetiteljima pružiti kvalitetnu i objektivnu informaciju o Hrvatskim „biserima“. Cilj nam je promicati „kvalitetu trenutka“ koja je često vrlo subjektivne prirode jer različiti ljudi uživaju u različitim stvarima. Masovnost ponude izbjegnuta je kroz zadane kriterije kvalitete i osoba koje će ih provoditi i kontrolirati filtrirajući svaki segment zasebno. „Pearls - Touch of Croatia“ ispunjava tu želju, na komplementaran način zaokružuje i obogaćuje koncept te mu daje snagu stvaranja jakih pozitivnih asocijacija glede Hrvatske i svih njenih prirodnih, kultoroloških i ljudskih bisera.

Obnovljivi.com

Vlasnik: Vivo Somnia d.o.o.   /   Autor: Vivo Somnia d.o.o.

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.obnovljivi.com

Obnovljivi.com je internet portal namijenjen podizanju javne svijesti o dobrobiti obnovljivih izvora energije (OIE), kao i educiranju šire javnosti o prednostima i manama takvih izvora energije. Isto tako namijenjen je i stručnjacima kao sredstvo informiranja o novim tehnologijama i kretanjima u svijetu OIE.

Marko Šošić

Vlasnik: Marko Šošić   /   Autor: Marko Šošić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.markososic.com

Službene stranice akademskog slikara Marka Šošića.

lukovo-novska.com

Vlasnik: Marin Piletić   /   Autor: Luka Selenić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:lukovo-novska.com

Službena stranica manifestacije Lukovo u Novskoj.

Udruga-aria.hr

Vlasnik: Fer Projekt   /   Autor: Luka Martinov

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.udruga-aria.hr

Web stranica udruge za promicanje kreativnih aktivnosti - Aria

Peta brzina

Vlasnik:    /   Autor: Tomislav Seser

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.petabrzina.com

Ultimativni vodič osnovnih i naprednih tehnika vožnje automobila.

Rsb.hr

Vlasnik: RSB d.o.o.   /   Autor: Mario Vokal

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.rsb.hr

RSB d.o.o tvrtka je koja ima status XEROX premium partnera, što dokazuje izvrsnost u poslu koji tvrtka obavlja, te omogućava pristup do niza dodatnih resursa potrebnih za kvalitetno pružanje usluga klijentima. Znanjem i iskustvom RSB d.o.o se ubraja u vodeće hrvatske tvrtke na području projektiranja i implementacije uredskih sustava za ispis i uređaja za digitalni tisak te pružanja tehničke i sistemske potpore. Svi RSB stručnjaci su certificirani prema Xerox svjetskim standardima te svojim znanjem i iskustvom mogu jamčiti vrhunsku uslugu i najzahtjevnijim korisnicima.

Aktivna suradnja s korisnicima, izvrsnost u riješavanju i najkompleksnijih problema, fleksibilnost u radu te individualni pristup svakom klijentu jamstvo su kvalitete.

Nakladni zavod globus

Vlasnik: Tomislav Pušek   /   Autor: Nakladni zavod Globus i Nenad Malić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.globus.hr

Nakladni zavod Globus je osnovan 1969. godine i do danas je objavio više od 2.500 naslova u nakladi preko pedeset milijuna primjeraka, čime se svrstava među najuspješnije europske izdavače.

Pomorskodobro.com

Vlasnik: Kap. d.pl. Branko Kundih, dipl.iur.   /   Autor: Branko Kundih

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.pomorskodobro.com

Portal nudi svim posjetiteljima koji imaju pravni interes na pomorskom dobru, ili traže relevantna i kompetentna mišljenja i informacije o pomorskom dobru, niz različitih stručnih tema kao pomoć u postupku donošenje poslovnih ili drugih odluka. Portal je mjesto za argumentirano i stručno iznošenje različitih stavova, mišljenja i prijedloga rješenja od strane eksperata suradnika i gostiju portala. Portal je od izuzetne koristi svima koji donose političke odluke, upravljaju, gospodarski koriste ili imaju namjeru investirati na morskoj obali i moru. Portal ima svoju edukativnu i stručnu dimenziju te je otvoren za sve posjetioce koji imaju interese za pomorsko i podmorsko dobro Republike Hrvatske.

Gricni kultura

Vlasnik: Gricni.com   /   Autor: Gricni.com

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:kultura.gricni.com/

Stranica za promicanje kulture i kulturnih događanja u Zagrebu i okolici.

Testovi info

Vlasnik: MJ   /   Autor: MJ

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.testovi.info

Katalog recenziranih online testova, od psiholoških testova do testova za zabavu i razonodu.

autoskole.com.hr

Vlasnik: Ante Lozo   /   Autor: Ivan Smetko

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.autoskole.com.hr

Portal s novostima vezanim za djelatnosti autoškola, provedbu ispita i nudi mogućnosti kandidatima koji polažu da lakše saznaju u bilo kojem trenutku informacije vezane za svoj ispit kao i za buduće kandidate koji namjeravaju krenuti na vozački ispit kada imaju u kojoj autoškoli tečaj.
Autoškolama omogućava kreiranje svog profila i unos svih bitnih podataka, a s tim podacima samostalno upravljaju.

Umjetnička škola kao izložbeni prostor

Vlasnik: Škola za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti Osijek   /   Autor: Marko Šošić, akademski slikar

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:umjetnicka-skola-osijek.hr/

Službena stranica Škole za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti Osijek, koja nije nastala u sustavuCARNet-ovog CMS-a za škole, nego se individualno i organski širi i mijenja vremenom. Osim informacija o strukturi škole i samog nastavno-obrazovnog procesa, te servisnih informacija, ova stranica obiluje velikim brojem vizualnih materijala-ilustracijom nastavnih i izvannastavnih sadržaja, projekata i ostvarenja, kako i priliči jednoj srednjoj umjetničkoj školi, a koji se mogu pogledati Galeriji.

Klinfo.hr - vaš obiteljski info kutak

Vlasnik: Evenio d.o.o.   /   Autor: Evenio d.o.o.

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.klinfo.hr

Klinfo.hr je roditeljski portal čiju okosnicu čini vodič kroz kulturna, edukativna i zabavna događanja za djecu na razini cijele Hrvatske. Osim spomenutog servisa, portal sadrži razne teme i informacije posvećene djeci, obitelji i roditeljstvu, a grupirane u nekoliko rubrika. Klinfo.hr je jedini vodič kroz dječja događanja u Hrvatskoj te nastoji pomoći vrijednim organizatorima, piscima, glumcima, kreativcima i svima koji su svoj rad i život posvetili djeci, da svoja djela i sadržaje kroz najave događanja promoviraju i predstave, te im se na taj način u ime svih roditelja i odraslih želimo zahvaliti.

Moj razred 2.a

Vlasnik: Marija Šimunić   /   Autor: Marija and Alain Šimunić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.mojrazred.com.hr

Stranica je namijenjena učenicima i roditeljima 2.a razreda OŠ Krune Krstića u Zadru. Učenicima koristi kao podsjetnik za domaće zadaće i ostale školske aktivnosti, a roditelji imaju uvid u aktivnosti razreda.

Web stranica Veleučilišta VERN''

Vlasnik: Veleučilište VERN''   /   Autor: Baltazar i prijatelji d.o.o.

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.vern.hr

Veleučilište VERN'' je u skladu s razvojnim ciljevima i potrebama poslovanja, napravilo novu web stranicu. Web stranica se jednim dijelom sastoji iz javnog servisa koji funkcionira po principu ''portala'' prilagođenog akademskim potrebama, a pokretan je vlastitim CMS sustavom. Drugi dio web stranice čini složen intranet sustav koji prati studentove akademske aktivnosti (polaganje ispita, dolazak na nastavu, objavu radova i sl.) od početka školovanja do stjecanja željene diplome.

Intranet time integrira komunikaciju između veleučilišta, studenta, alumnija i profesora te omogućuje dvosmjernu personaliziranu komunikaciju (slanje poruka, nastavnih dokumenata, dodjeljivanje zadataka, ispita i sl.)

Josip-katastrofa.blog.hr

Vlasnik: josip zeljko   /   Autor: josip zeljko

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.josip-katastrofa.blog.hr

Katastrofa samo po sebi

Infokup

Vlasnik: DUMP Udruga mladih programera   /   Autor: DUMP Udruga mladih programera

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.infokup.hr/

Službena web straninca za Infokup - novi naziv za hrvatsko natjecanje iz informatike koje je ove godine slavilo 20. godišnjicu svog postojanja.

Stvaraonica - portal za kreativne ljude

Vlasnik: Stvaraonica d.o.o.   /   Autor: Snježana Matek-Sačer

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:http:stvaraonica.hr

Stvaraonica je portal za kreativne ljude i online zajednica koja okuplja kreativce iz cijele regije i sa svih područja stvaralaštva. Misija Stvaraonice je afirmacija ljudskog stvaralaštva i promicanje kulture stvaranja.

Portal skautskog kluba Marjan

Vlasnik: SK Marjan - Split   /   Autor: Željko Roglić Klodi (koncept, sadržaj), Veljko Ćetković Vele (dizajn, webmaster, info-tim)

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.sk-marjan.hr

Portal jednog od najmasovnijih i najaktivnijih hrvatskih skautskih klubova.
Uz mnoštvo informacija o skautizmu, skautskom klubu Marjan, Marjanu - simbolu grada Splita, itd., na portalu se donose novosti o aktivnostima kluba skoro na dnevnoj bazi, čime se članovi kluba, roditelji i ostali blisko upoznavaju sa radom kluba.
Svrha portala je promocija skautizma (volonterizma), kao važnog čimbenika u socijalizaciji i razvoju čovjeka uopće.
Cilj skautizma je odgoj i svestrani razvoj djece i mladih. Razvoj - tjelesni, intelektualni, emocionalni, socijalni, duhovni i karakterni.

Integrirani knjižnični sustav

Vlasnik: Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu   /   Autor: Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:iks.nsk.hr

Integrirani knjižnični sustav Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, visokoškolskih i znanstvenih knjižnica čine knjižnice 32 ustanove iz sustava znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Portal pruža uvid u rad objedinjenih knjižnica, raspoloživih fondova te informacijskih izvora namijenjenih korisnicima sustava. Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, središnja knjižnica sustava, osigurava stručnu, tehničku i administrativnu podršku radu zajedničkog informacijsko-knjižničnog sustava. Veličina sustava: 1.280.000 bibliografskih zapisa, 570.000 normativnih zapisa i 23.000 aktivnih korisnika.

Festival Dokumentarnog Rock Filma

Vlasnik:    /   Autor: Marko Šošić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.dorf-vk.com

Službene stranice Festivala doklumentarnog rock filma.

Atarado univerzalne tiskane pločice

Vlasnik: Aleksa Bralić   /   Autor: Roko Bralić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.atarado.com

Stranice robne marke Atarado koja predstavlja dvije domaće inovacije za područje elektronike koje su orijentirane na globalno tržište. Na stranicama je i online software za elektroniku.

LAUBA

Vlasnik: Udruga Lauba   /   Autor: Studio Kudos (http:www.kudos.hr)

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.lauba.hr

Web novootvorenog umjetničkog prostora u Zagrebu, Kuće za ljude i umjetnost Lauba. Jedini domaći web koji predstavlja aktualnu hrvatsku umjetničku produkciju, s cjelokupnom bazom umjetnina iz Zbirke Filip Trade i biografijama stotinu umjetnika. Također, nudi sve potrebne informacije za posjetu Laubi: od općih informacija do aktualnih događanja. Kao dodatni sadržaj nudi priče o samom nazivu Lauba, o misiji institucije, o kući i tako dalje. Svaka vijest jednostavno se dijeli na community servisima.
 

lisinski.hr

Vlasnik: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog   /   Autor: Neven Roginić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.lisinski.hr

Nove web stranice Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

De facto umjetnička organizacija

Vlasnik:    /   Autor: Neuralab

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.defactoart.com/

de facto je umjetnička organizacija koju su 2008. osnovali zagrebački plesni i kazališni umjetnici: Barbara Matijević i Saša Božić. Osim djelovanja kao platforma za razvoj radova B. Matijević i S. Božića, de facto potiče suradnju i koprodukciju radova međunarodnih umjetnika koji dijele slične interese na području izvedbenih umjetnosti, djelujući na tankoj granici između kazališta, plesa i performansa, preispitujući poroznost njihovih okvira i konstituciju izvođača unutar konstituciju izvođača unutar disparatnih modusa izvođačkih režima.

intermezzzo

Vlasnik: mladen šimunov   /   Autor: mladen šimunov

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.intermezzzo.net

Za ljubitelje književnosti Borisa Viana

TypeYourBook.com

Vlasnik: Antonio Trcin i Boris Lemić   /   Autor: Dizajn za vas d.o.o.

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.typeyourbook.com

TypeYourBook je unikatni hrvatski proizvod te svjetski inovativna društvena stranica gdje ljudi pišu knjigu ili zbirku pjesama zajedno i istovremeno s drugim ljudima. Ista je za sada namijenjena hrvatskim, ex YU i engleskim ljubiteljima pisane riječi. Zbog velike popularnosti i broja korisnika (od Srbije, Makedonije, BIH, Crne Gore, Zapadne Evrope, Novog Zelanda, Singapura, Mexica, Indije, SAD-a itd. itd.) uskoro kreće i u pohod na njemačko, francusko, španjolsko, portugalsko, rusko i talijansko govorno područje. Stranica za upoznavanje ljudi širom svijeta, komentiranje i ocjenjivanje njihovih odlomaka, dopisivanje, moguću zaradu korisnicima nakon izdavanja završene knjige, ali ponajviše stranica za uživanje u pisanju i čitanju te iskazivanju vlastitih emocija i iznjedrivanju novih književnih talenata.

Vremenska prognoza

Vlasnik: M.J.   /   Autor: M.J.

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.vremenska-prognoza.net

Prognostičke karte i numerički modeli za prognoziranje vremena.

Skautski klub Split

Vlasnik: Skautski klub Split   /   Autor: Skautski klub Split

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.sksplit.hr

Skautski klub Split je najstarija izviđačka udruga u Hrvatskoj te svoj program, kao oblik vaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja, temelji na aktivnostima u prirodi ili prostorijama - izleti, logorovanja, zimovanja, šetnje, sastanci, predavanja, sportske i kulturno-zabavne aktivnosti. Web stranice Skautskog kluba Split služe za komunikaciju s velikim brojem članova, partnera i prijatelja kluba te za promoviranje vrijednosti zdravog života, volonterizma, odgoja i života u prirodi. U uređivanju web stranice sudjeluju djeca i mladi svih dobnih kategorija pod budnim okom izviđačkih instruktora. Posjetite našu web stranicu i kroz slike i članke na trenutak osjetite dašak skautskog djetinjstva i mladosti.

Ogorje.net

Vlasnik: Petar   /   Autor: Petar

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.ogorje.net

Stranica o selu u dalmatinskoj zagori s velikom bazom podataka o prezimenima s ovih prostora, web imenikom, galerijom...

Presto centar - škola stranih jezika

Vlasnik: Presto centar d.o.o.   /   Autor: Presto centar d.o.o.

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.presto.hr

Presto (tal. - brzo, lako; lat. ~ praesto - izdvajati se, biti neuobičajen, izvrstan) edukacijski centar fokusiran je na kvalitetnu edukaciju putem posebno odabrane i provjerene PRESTO metode. U ponudi programa Presto edukacijskog centra nalaze se samo najkvalitetniji i provjereno funkcionalni programi koji se sastoje od nekoliko različitih vrsta tečajeva koji uključuju uz ostale i strane jezike, pripreme za državnu maturu i tečajeve za pomoć pri savladavanju nastave u osnovnim, srednjim školama i na fakultetima.

Znano.st

Vlasnik:    /   Autor: COAX d.o.o.

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:znano.st

Znanost u hrvatskim medijima nema težinu i zastupljenost kakvu zaslužuje pa sukladno tome nema niti čitanost – praćenje na nivou kakvom bi jedna razvijena zemlja trebala imati.

Znanstvene vijesti na domaćem web prostoru su razbacane u zakutke raznih portala, a dosadašnji pokušaji da se znanost uredi na centralnom portalu su se pokazali neisplativim onima koji su pokušali takvo što. Portal Znano.st donosi originalne vijesti iz svijeta znanosti, ne kopira druge hrvatske portale već okuplja istraživanja zanimljiva široj publici na jednom mjestu.

Zastita-prirode.hr

Vlasnik: Uprava za zaštitu prirode, Ministarstvo kulture   /   Autor: Soma

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.zastita-prirode.hr

Internetski portal zaštite prirode Ministarstva kulture

okno.mk

Vlasnik:    /   Autor: Graficko studio KOMA - Skopje (http:koma.com.mk)

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:okno.mk

Okno.mk predstavlja makedonski web portal za kulturu, politiku, društvo i suvremene medije. Postoji od 2008 godine.

Oš kneza Mislava, Kaštel Sućurac

Vlasnik: Oš kneza Mislava, Kaštel Sućurac   /   Autor: Učiteljica informatike Mirela Kovačević i učenički web tim

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.os-knezmislav-kastelsucurac.skole.hr/

Školska web stranica predstavlja organizaciju i djelovanje škole, rad učenika i učitelja te sva aktualna događanja u školi i izvan nje.

CG Umjetnost

Vlasnik: Nenad Pantić   /   Autor: Nenad Pantić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.cg-umjetnost.net

Novosti, recenzije, tutorijali, intervjui i razmišljanja o umjetničkom stvaralaštvu u kompjuterskoj grafici

Krešimir Mikić, filmofil i profesor

Vlasnik: Krešimir Mikić   /   Autor: Krešimir Mikić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.kresimirmikic.com

Osobna stranica sv. profesora Krešimira Mikića (Učiteljski fakultet, Adu) velikog filmofila. Tema stranice su mediji, medijska kultura i medijsko opismenjavanje. Poglavito se govori o filmu (preporuke filmova, vrijedni (umjetnički) uradci na internetu, štivo o filmu, savjeti nastavnicima koji predaju medijsku kulturu u školi i dr.). Postoji i rubrika Fotografija i Galerija.

EdukaCentar.hr

Vlasnik: Perceptum   /   Autor: Blagonic and Netgen

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.edukacentar.hr

individualna i grupna edukacija, škola stranih jezika, informatička škola, programi obrazovanja, osobni razvoj, poduke

MojInstruktor.com

Vlasnik: Dario Belić   /   Autor: Dario Belić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:mojinstruktor.com

Mojinstruktor.com je web oglasnik namijenjen studentima, srednjoškolcima, osnovnoškolcima, ali i svima koji žele naučiti nešto novo i trebaju pomoć oko toga.

Industrijska strojarska škola

Vlasnik: Industrijska strojarska škola   /   Autor: Industrijska strojarska škola

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.iss-zagreb.hr

Web stranica škole prikazuje aktualna događanja u školi, radove učenika i nastavnika, cjelokupno prezentira organizaciju i djelovanje škole.

stetnici.sumins.hr - Štetnici.hr

Vlasnik: Hrvatski šumarski institut   /   Autor: MRG Obrt za računalne djelatnosti

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:stetnici.sumins.hr

U želji da napredujemo u praćenju biljnog zdravstva u šumama važno nam je da informacije što ranije stignu do korisnika. U cilju bolje dostupnosti podataka korisnicima, ali i u cilju kvalitetnijeg načina prikupljanja i obrade podataka, pred vama je web orijentirani informacijski sustav koji omogućava transparentno i nesmetano kolanje podataka u oba smjera.

Neplodnost

Vlasnik:    /   Autor: Mario Ožvatić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:neplodnost.hr

Stranice o neplodnosti, na kojima razumljivim jezikom pišu stručnjaci.

BLANK_FILMSKI INKUBATOR

Vlasnik: Blank   /   Autor: Nataša Batić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.blankzg.hr

Stranica Blanka filmskog inkubatora koji održava filmske radionice, producira filmove i izdaje filmski magazin Filmonaut.

Osijek 031

Vlasnik: Web Art d.o.o.   /   Autor: Web Art d.o.o.

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.osijek031.com

Najposjećeniji i najaktivniji osječki portal i community. Svježe vijesti, najobilnije najave zbivanja u gradu, bogate fotogalerije, aktivan i sadržajan forum, besplatni mali foto-oglasnik, chat, video servis... Portal Osijek031.com je i jedan od najposjećenijih portala lokalno-regionalne tematike i daleko najposjećeniji portal u Osijeku s preko 170.000 jedinstvenih posjetitelja mjesečno, preko 400.000 posjeta i preko 2 000 000 učitanih stranica mjesečno. Portal Osijek031.com je nastao kao ideja da se Osijeku pruži jedno pravo i kvalitetno mjesto za stvaranje osječke virtualne zajednice, mjesto koje će pomoći u povećanju društvene isprepletenosti, mjesto gdje će se stanovnici Osijeka informirati o događanjima u gradu i vezano uz grad...

Metelwin Digital Library

Vlasnik: Point d.o.o. Varaždin   /   Autor: Point d.o.o. Varaždin

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:library.foi.hr

Metelwin digitalna knjižnica je portal koji nudi slobodan pristup velikom broju digitaliziranih knjiga, časopisa, novina, zbirki, razglednica, bibliografija i svega onoga što možete pronaći i u pravoj knjižnici. Sadrži i veliki broj starih, vrijednih i jedinstvenih knjiga koje su nedostupne javnosti u drugim oblicima, a sve u namjeri očuvanja hrvatske kulturne baštine. Sve je pretraživo kroz fulltext i metapodatke, a pregledavati se mogu na više načina. Dostupno je mnogo podataka o hrvatskim i stranim autorima, zanimljivosti iz prošlosti i sadašnjosti, i još mnogo, mnogo drugih informacija. Sva je građa besplatna za korištenje - nema članarine ni naplata zakasnine ;)

Cudaprirode.com

Vlasnik: Tomislav Donđivić   /   Autor: Tomislav Donđivić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:cudaprirode.com

Portal cudaprirode.com je informativni, znanstveni i zabavni portal koji donosi kratki pregled znanstvenih vijesti te vijesti iz tehnologije s raznih internetskih portala, informira i zabavlja tekstovima i slikama prirode i svega što priroda može ponuditi. Cilj portala je da bude Vaša početna stranica prirode, znanosti i tehnologije, tj. mjesto na kojem ćete započeti pretragu i surfanje Internetom ukoliko vas zanimaju znanstvene i tehnološke teme. Portal se također bavi i pseudoznanstvenim temama s ciljem podizanja svijesti o pravoj znanosti.

Pogledaj.to

Vlasnik: Saša Randić   /   Autor: Saša Randić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.pogledaj.to

Pogledaj.to je jedini hrvatski internetski portal za arhitekturu, dizajn i vizualne umjetnosti. Osnivatelj i glavni urednik portala je renomirani hrvatski arhitekt Saša Randić, jedan od najnagrađivanijih arhitekata mlađe generacije te time portal svojim čitateljima osigurava cjelovite i kritički prezentirane novosti iz svijeta arhitekture, urbanizma, građevine, dizajna te vizualnih umjetnosti, s naglaskom na inovativna, originalna, suvremena, kvalitetna, kreativna pa i provokativna i duhovita dostignuća iz cijelog svijeta.

Pogledaj.to svakodnevno čita u prosjeku 3000 ljudi. Posjeti portalu su zabilježeni iz dvadesetak zemalja diljem svijeta. Najveći broj čitatelja je iz Hrvatske, potom iz Bosne i Hercegovine i Srbije te drugih zemalja u regiji. Pogledaj.to je stvoren kako bi teme arhitekture i dizajna približili većem krugu čitatelja. To je mjesto za komunikaciju te se čitatelji portala redovito komentarima uključuju u raspravu, čime doprinose dinamici i interaktivnosti medija.

Otvaranjem stranice Pogledaj.to posjetitelji na jednom mjestu, svaki dan, dobivaju novu porciju svježih informacija koje zadovoljavaju kriterije kvalitete, relevantnosti i zanimljivosti. Iako su u području interesa Pogledaj.to kreativni vrhunci iz cijeloga svijeta, naglasak se stavlja na promociju i prezentaciju domaćih projekata.

DUMP Internship

Vlasnik: DUMP Udruga mladih programera   /   Autor: DUMP Udruga mladih programera

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:internship.dump.hr/

DUMP namjerava ove godine upregnuti sve svoje članove da izrade novi DUMP portal s najnovijim web tehnologijama, a sve pod kapom projekta DUMP Internship kojeg prati ovaj web.

Stop specizmu

Vlasnik: Inicijativa Stop specizmu   /   Autor: Inicijativa Stop specizmu

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:stop-specizmu.org

Inicijativa Stop specizmu je neprofitna, nevladina, građanska inicijativa koja se zalaže za jednakost i prava svih životinja, a protivi se specizmu, nasilju i iskorištavanju svih životinja.

Naše sidro

Vlasnik:    /   Autor: Magnum

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:forum.nase-sidro.com

Trgovačka mornarica na Jadranu. Forum o brodovima i pomorstvu.

Web stranica tvrtke za organizaciju seminara, kongresa - Infoarena

Vlasnik: Infoarena   /   Autor: iDEA studio

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.infoarena.hr

Web stranica tvrtke Infoarena koja je organizator brojnih konferencija, kongresa i seminara. Na stranici se nalazi kompletan pregled najava kongresa i seminara kao i login za korisnike koji mogu preuzimati materijale za iste na stranici.

Ceres.hr

Vlasnik: Naklada Ceres d.o.o   /   Autor: Info-Impero d.o.o

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.ceres.hr

Naklada Ceres je izdavačka kuća koja se bavi izdavanjem knjiga visoke književne vrijednosti, web stranica sadrži katalog proizvoda s mogućnošću narudžbe knjiga online.

Zupa-Jelenje.hr

Vlasnik: Župa Sv. Mihovila - Sanjin Francetić   /   Autor: Fabijan Černeka

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.zupa-jelenje.hr

Svi zainteresirani klikom na stranicu saznat će sve nadolazeće novosti vezane uz rad župnika i župnog kapelana, župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća, ministranata, ... Koncepcijski pokrivaju sve segmente župnoga života i rada, od povijesti župe do aktualnih događanja i trenutačnih aktivnosti. Nude i zanimljive edukativne duhovne sadržaje, a odlikuje ih i bogata foto i video galerija.

MojFaks.com

Vlasnik: Domino efekt d.o.o.   /   Autor: Domino efekt d.o.o.

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.mojfaks.com

MojFaks - portal za studente. Najnovije vijesti, poslovi, skripte i materijali za učenje, oglasnik, grupe, izlasci.

Gimnazija Požega

Vlasnik: Gimnazija Požega   /   Autor: Agencija Točka

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.gimpoz.hr

Internetske stranice požeškee Gimnazije tijekom posljednjih desetak godina u nekoliko su navrata mijenjale izgled i funkcionalnost, a sustavno razvijanje i stvaranje željene koncepcije web odredišta je počelo još 1998. godine. Novo internetsko mjesto na najbolji način objedinjuje tristoljetnu tradiciju prenošenja znanja u školi. Gimnazija Požega ima aktivnu novinarsku grupu koja prati događaje u školi te svakodnevno ažurira sadržaj.

Za potrebe izrade ovog zahtjevnog web portala koristi se Kohana PHP framework koji znatno olakšava izradu te daljnje održavanje. Stranica također sadrži bazu podataka svih udženika koji mogu sudjelovati u stvaranju sadržaja, kroz CMS ili putem komentara.

Elektrostrojarska škola Varaždin

Vlasnik: Elektrostrojarska škola iz Varaždina   /   Autor: Ratko Jakopec

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.ess.hr

Službene stranice Elektrostrojarska škole iz Varaždina.

Osnovna škola Drenje

Vlasnik: Darko Čota, ravnatelj   /   Autor: Web team OŠ Drenje

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.os-drenje.skole.hr

Službene stranice Osnovne škole Drenje.

Udruga Terra

Vlasnik: Udruga Terra   /   Autor: Kreativni odjel d.o.o.

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.udrugaterra.hr

Neprofitna organizacija osnovana s ciljem uspostavljanja odnosa uzajamnog povjerenja i pružanja pomoći ovisnicima i povremenim konzumentima opojnih droga koji nisu adekvatno obuhvaćeni zdravstvenim i socijalnim mjerama postojećih ustanova i službi. Želja je bila web učiniti pristupačnim, otvorenim i vedrim kako bi se ovisnici, ali i svi oni koji im mogu pomoći, došli do potrebnih informacija.

Zaposlime.hr

Vlasnik: Ivan Rasic   /   Autor: Ivan Rasic

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.zaposlime.hr

zaposlime.hr je web stranica na kojoj možete besplatno kreirati Vaš Životopis, predstaviti sebe kao kvalitetnog radnika i na taj način omogućiti poslodavcima da vas pronađu.
Također možete se spojiti sa ostalim kandidatima kao Zajednica u potrazi za novim poslom.
Ako je netko čuo za novi posao, može ga oglasiti i javiti drugima. Možete si međusobno pomoći.
Ne tražite posao, neka Vas posao sam pronađe: Budi pronađen!

Icolim 2011

Vlasnik: HEP   /   Autor: Globaldizajn d.o.o.

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:icolim2011.hep.hr

Online prijava za konferenciju, odabir smještaja s lokacijama i ostali podaci o desetoj, jubilarnoj međunarodnoj konferenciji o radu pod naponom (ICOLIM), koja se održala od 31. svibnja do 2. lipnja 2011. godine u Zagrebu u organizaciji Hrvatske elektroprivrede.

Mudre misli

Vlasnik: Darijan Soldo   /   Autor: Darijan Soldo

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.mudremisli.net

Mudremisli.net je portal na kojem se nalaze sortirane misli poznatih osoba, citati i izreke prema kategorijama, misli naroda, razne mudre priče te murphyjevi zakoni.

Odred izviđača Plamen

Vlasnik:    /   Autor: Odred izviđača Plamen

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.oi-plamen.hr/

Web stranica jednog od najaktivnijih izviđačkih odreda u Hrvatskoj. Brojimo oko sedamdeset članova podijeljenih u devet grupa. Web nudi informacije općenito o izviđačima, našem odredu, grupama unutar odreda, fotoalbum, forum, kontakte, korisne linkove, arhivu starih obavijesti, repozitorij dokumenata i ostalo. Namijenjen je članovma i njihovim roditeljima te slučajnim prolaznicima. Izviđaštvo dopunjuje školu i obitelj kroz život u prirodi. Otkriva svijet izvan zidova učionice, potiče želju za istraživanjem, otkrivanjem i znanjem. Izviđač aktivno primjenjuje svoje znanje i nesebično ga dijeli s drugima. Posjetite našu stranicu i saznajte više o nama i našem radu. Do tada vas pozdravljamo uz naš odredski pozdrav: plamtjeli!

Eduvizija.hr

Vlasnik: OZ Vizija d.o.o.   /   Autor: OZ Vizija d.o.o.

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.eduvizija.hr

Eduvizija je prvi portal u Hrvatskoj koji prati Nastavni plan i program za osnovne škole i namijenjen je isključivo učenicima s ciljem da pomogne u usvajanju nastavnih sadržaja i da promiče informatičku kulturu. Portal je obogaćen i obrazovno-zabavnom podstranicom.

Iran.hr

Vlasnik: Iranski kulturni centar   /   Autor: Hrvoje Kunović

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.iran.hr

Stranica Iranskog kulturnog centra u Zagrebu. Približavamo iransku kulturu, povijest i tradiciju hrvatskom narodu.

Informatička abeceda

Vlasnik: Drago Radić   /   Autor: Drago Radić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.informatika.buzdo.com

Elektronički udžbenik kojeg obilježava informatika; osnovni informatički pojmovi, brojevni sustavi, kod i kodiranje, DRS, operativni sustavi, računalne mreže, Internet. Udžbenik za pojedine pojmove koristi spojnice kako bi korisnicima bile dostupnije različite stranice koje opisuju željeni pojam. Osim navedenog posjeduje indeks pojmova i lokalnu pretragu.

Fabula Croatica

Vlasnik: Filip Cvitić   /   Autor: Filip Cvitić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.fabula-croatica.com/

Fabula Croatica je projekt koji modernizira dijelove hrvatske kulturne baštine, prilagođuje ih današnjem vremenu i adekvatno prezentira koristeći se svim sredstvima vizualne komunikacije odnosno dizajna. 28. rujna 2011. godine u palači Matice hrvatske predstavljen je projekt Fabule Croatice kao i prvi proizvod naziva AZ. AZ je nova kategorija porizvoda koja promovira hrvatske ličnosti koji su svojim radom i stvaralaštvom doprinjeli Hrvatskoj i svijetu. Za prvi proizvod AZ-a izabrana je Ivana Brlić Mažuranić. Glavni vizualni temelj projekta predstavlja glagoljica, s obzirom da nacionalni identitet započinje jezikom i pismom. Glagoljica je postavila temelj hr. književnosti, stoga stoji kao atribut koji komunicira profesionalno zvanje I.B.M.

Digitalni akademski repozitorij (DAR)

Vlasnik: Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu   /   Autor: Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:dar.nsk.hr

Digitalni akademski repozitorij (DAR) donosi izbor digitaliziranih starih doktorskih disertacija (1880.-1952.) i bibliografske zapise disertacija Sveučilišta u Zagrebu te dostupne biografske podatke autora i autorica disertacija. Repozitorij pohranjuje i suvremene doktorske disertacije i znanstvene magistarske radove.

Razredna stranica

Vlasnik: Mira Čuvidić   /   Autor: Mira Čuvidić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:sites.google.com/site/rajickibistrici/

Razredna Web stranica koja je svaki dan ažurirana. Na njoj možete pročitati Vijesti iz učionice, Domaće zadaće, Obavijesti. Učenici imaju puno materijala za vježbanje, kvizova i prezentacija, koje je za njih izradila njihova učiteljica.

Fermar-art.com - Unikatne Tiffany svjetiljke

Vlasnik: Marko Ferenc   /   Autor: Renato Stojaković

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.fermar-art.com

Unikatne ručno rađene svjetiljke u Tiffany tehnici s originalnim američkim staklom te postoljima od lijevane bronce, nabavljena po svjetskim antikvarijatima

Hrvatski arhiv weba

Vlasnik: Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu   /   Autor: Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:haw.nsk.hr/

Hrvatski arhiv weba Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu zbirka je odabranih sadržaja preuzetih s interneta i pohranjenih na računalnom poslužitelju Knjižnice. Namijenjen je preuzimanju i trajnom čuvanju publikacija s interneta kao dijela hrvatske kulturne baštine.

Medioteka.hr

Vlasnik: Medioteka   /   Autor: Kalelarga.net

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.medioteka.hr

Web magazin koji se bavi promicanjem medijske kulture djece i mladih u Republici Hrvatskoj.

Razredna web stranica 2.b razreda OŠ Sveti Đurđ

Vlasnik:    /   Autor: Dražen Vađunec

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:sites.google.com/site/dodirnimepogledom

Razredna Web stranica koja se gotovo svakodnevno osvježava novim sadržajima: učenici mjeseca, razredni projekti, prezentacije za učenike, mudre misli i info kutak za roditelje, korisni linkovi, foto galerija, itd.

Tamburaški sastav Garavuše

Vlasnik: Tamburaški sastav Garavuše   /   Autor: Agencija Točka

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.garavuse.hr

Tamburaški sastav Garavuše iz Kutjeva njeguje tradicionalnu i popularnu glazbu iz svih krajeva Lijepe Naše, klasična djela i instrumentale. Snimile su 20-ak autorskih pjesama, a 2009. svjetlo dana ugledao je njihov prvi nosač zvuka pod nazivom Uspomena. Garavuše djeluju kao neprofitna udruga građana s ciljem očuvanja kulturne baštine i promicanja izvorne i suvremene tamburaške glazbe. Pod okriljem udruge podučavaju djecu i mlade sviranju tambure a aktivne su i u organizaciji i sudjelovanju na humanitarnim koncertima. Dobitnice su Plakete grada Kutjeva za izniman doprinos promicanju Kutjeva u Hrvatskoj i svijetu.

Višejezična internetska stranica u potpunosti predstavlja njihov dosadašnji rad i prati sve novo što se događa.

web stranica škole stranih jezika Prospero

Vlasnik: Prospero   /   Autor: iDEA studio

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.prospero.hr

Važnost učenja stranih jezika nije potrebno naglašavati. Posjetite stranicu škole stranih jezika Prospero i pogledajte njihovu ponudu tečajeva za građane ili za poduzeća.

OŠ Antuna Mihanovića

Vlasnik: OŠ Antuna Mihanovića   /   Autor: Karačić Gužvinec

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:os-antuna-mihanovica-zagreb.hr/

Web stranica OŠ Antuna Mihanovića

Autizam.pforum.biz/forum

Vlasnik:    /   Autor: Gordana Burić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:autizam.pforum.biz/forum

Forum na kojem su dostupne sve informacije o poremećaju zvanom Autizam. Informacije od dijagnostike do dostupnih metoda liječenja i rada s djecom s autizmom, iskustva roditelja i savjeti stručnjaka.

Državni zavod za zaštitu prirode

Vlasnik: Državni zavod za zaštitu prirode   /   Autor: Državni zavod za zaštitu prirode

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.dzzp.hr

Ovo je službena web stranica Državnog zavoda za zaštitu prirode - središnje ustanove koja obavlja stručne poslove zaštite prirode u Hrvatskoj s ciljem da kvalitetnim stručnim radom dugoročno osigura očuvanje i unaprjeđenje zaštite prirode u Hrvatskoj.

Web stranica donosi bogati sadržaj o biološkoj raznolikosti Hrvatske - vrste, staništa, geobaština, zaštićena područja, ekološka mreža, održivo korištenje prirodnih dobara te brojne druge informativno edukativne sadržaje vezane za biološku raznolikost i zaštitu prirode. Na web stranici također su dostupne brojne zavodske publikacije namijenjene stručno-znanstvenoj zajednici te širokoj javnosti. Zavod kontinuirano radi na proširenju sadržaja i funakcionalnosti službene web stranice.

Artes Calculi d.o.o.

Vlasnik: Artes Calculi d.o.o.   /   Autor: Artes Calculi d.o.o.

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.artcalc.com

Artes Calculi d.o.o. je spin-off Instituta Ruđer Bošković koji se bavi naprednim softverskim rješenjima za elektrostatiku i numeričke proračune.
Naš softver, Robin Hood Solver, koriste MIT i Brown University.
Pored informacija o tvrtki i proizvodima, na web-stranicama nastojimo objavljivati što više materijala korisnih zajednici - između ostalog na www.artcalc.com mogu se pronaći linkovi na najzanimljivije tekstove i resurse na webu iz našeg područja, indeks inovativnosti, a uskoro i blog koji će pokrivati teme iz branše.

Vesnajanko3.webs.com

Vlasnik: Vesna Janko   /   Autor: Vesna Janko

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:vesnajanko3.webs.com

Geografske karte sa svrhom su stranice s poveznicama za vježbe-igre na geografskim kartama. Karte su sastavljene uglavnom u programu PurposeGames.com, pa je zbog toga i takav naziv weba. Cilj projekta je razvijanje kartografskih vještina kroz edukativnu igru za učenike osnovnih škola kao i svih zainteresiranih. Zadatak većine igara je kliknuti što brže na traženo mjesto na karti.

Ss-duga-resa.skole.hr

Vlasnik: Srednja škola Duga Resa   /   Autor: Srednja škola Duga Resa

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:ss-duga-resa.skole.hr

Nova redizajnirana web stranica Srednje škole Duga Resa. Stranica je kreirana sa strane prvenstveno učenika smjera web dizajna i grafičkog dizajna, te njihovih profesora. Korišten je Carnetov CMS koji je dosta ograničen po pitanju programiranja i dodavanja raznog interaktivnog sadržaja na stranicu, ali su se učenici i profesori snašli iskoristiti maksimalno ponuđene opcije.

Radiestezija

Vlasnik:    /   Autor: Zdravko Nikić

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.zdravko-nikic.com

Zdravko Nikić - radiestezist, pjesnik, romanopisac, pripovjedač, književni kritičar.

Web Instituta za etnologiju i folkloristiku

Vlasnik: Institut za etnologiju i folkloristiku   /   Autor: Institut za etnologiju i folkloristiku

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.ief.hr

Internet stranice Instituta za etnologiju i folkloristiku

Udruga Zajednica

Vlasnik: Magdalena Živković   /   Autor: Stjepan Štajduhar

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.zajednica.com.hr/

Udruga Zajednica osnovana je 2010. godine u Pleternici – gradu u Požeško slavonskoj županiji s ciljem udruživanja stručnih ljudi koji će pokretati pozitivne promjene i unaprijeđivati kvalitetu života u zajednici.

Art-kino Croatia

Vlasnik: Grad Rijeka   /   Autor: Manufaktura

Kategorija: Znanost, obrazovanje, kultura

OPŠIRNIJE

URL:www.art-kino.org

Proud to be ANTIPLEKS